فصل انتظار شهرستان کردکوی icon
عید فطر؛ روز پاداش - فصل انتظار شهرستان کردکوی
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دشمن ترینِ مردم نزد خداوند متعال، کسی است که کار بد مؤمن را سرمشق قرار می دهد؛ امّا کار نیکش راسرمشق قرار نمی دهد . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]

عید فطر؛ روز پاداش»
سه شنبه 90 شهریور 8 ساعت 9:44 عصر

بسم الله
 
دارد به خنده چشم جهان باز میشود
یعنی که عید فطر تو آغاز می شود 
         

 

پرهیز از کارهای لغو و بیهوده در روز عید فطر
 
     از نگاه قرآنی، یکی از ویژگی های مؤمنان، پرهیز از کارهای لغو و بیهوده است.خداوند درباره مؤمنان می فرماید: « والذین هم عن اللغو معرضون؛ وآنها که ازلغو و بیهودگی روی گردانند. » (مؤمنون: 3)
همچنین می فرماید: « واذا سمعوا اللغو اعرضوا عنه؛ هر گاه سخن لغو و بیهوده ای بشنوند، از آن روی می گردانند.» (قصص: 55)
   
    «مقصود از کارهای لغو، همان گونه که بعضی از مفسران بزرگ گفته اند، هر گفتار وعملی است که فایده قابل ملاحظه ای نداشته باشد. واز آنجا که همه حرکات و خطوط زندگی مؤمنان، هدفی مفید و سازنده را دنبال می کند، به همین دلیل، آنها از کارهای لغوی که بی هدف وبدون نتیجه است دوری می کنند.گفتنی است که کارهای لغو، تنها شامل سخنان و افعال بیهوده نمی شود، بلکه افکار بیهوده و بی پایه ای که انسان را از یاد خدا غافل و از اندیشه در آنچه مفید و سازنده است باز می دارد، همه در دایره «لغو» قرار می گیرند.» (1) دوری از کارهای بیهوده در زمان های ویژه و مهم، چون روز عید فطر، اهمیت بیشتری می یابد. بندگان مؤمن و صالح خداوند، در طول سال از این کارها پرهیز می کنند و در روزهایی چون عید سعید فطر، مراقبت و کوشش بیشتری دراین باره خواهند داشت. امام حسن (ع) در روز عید فطر، برخی را دید که به لهو و لعب و خوش گذرانی سرگرم اند. حضرت با دیدن این منظره، به اصحاب خود فرمود: « همانا خدای عزو جل، ماه رمضان را میدان مسابقه برای بندگان خود قرار داد، که در آن، به فرمان بری و جلب خشنودی او، از یکدیگر پیشی گیرند. پس گروهی پیشی گرفتند و برنده شده و رستگار گشتند، و گروهی نیز نافرمانی کرده، از مسابقه باز ماندند. و بسیار جای شگفتی است از کسانی که در روزی که نیکوکاران در آن پاداش وهدیه دریافت می کنند، و تقصیر کاران در آن زیان می برند، به بازی و کارهای بیهوده مشغول باشند.»(2)

-----------------------------------------------------------------------
پی نوشتها:
 
1. تفسیر نمونه، ج14، صص 195و 196.
2. مراقبات، ج2، ص140
«اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا... آمین»



  • کلمات کلیدی :

  • نوشته شده توسط :فدایی ولایت::نظرات دیگران [ نظر]